Torrt hår

Torrt hår skadas lättare och kan se fult ut. Men detta kan man förebygga med inpackningar och använda rätt schampo och balsam.

En av orsakerna till tortthår kan bero på att man använder för mycket schampo för ofta. Schampo löser upp och för bort de oljor som skyddar håret och hårbotten. Fler saker som kan bidra till trorrt hår är permentning, färgning, hårspray och andra behandlingar som kan innehålla uttorkande och irriterande ämnen.

När du schamponerar ska du alltid använda ett balsam efteråt för att föra in nya oljor. Regelbundet kan du göra en inpackning för att återfetta hår och hårbotten ordentligt.

Det snabbaste sättet att göra något åt torrt hår är att göra en inpackning. Inpackningen återför oljor till hårbotten och hårstrån och kan innehålla andra vårdande ämnen.

    

Loreal har en serie Loreal absolut repair som är mot torrt hår.

Hittade även ett annat tips mot torrt hår :

Man kan ta och ställ ner en flaska olivolja i varmt vatten, så att oljan blir lätt att massera in.

Massera in ordentligt av olivoljan i håret och linda en handduk runt håret. Låt det verka en timme. Oljan kan sedan tvättas bort genom att massera in schampo direkt i håret. När schampot tvättats ur masseras håret ordentligt med en handduk. Eftersom håret fortfarande kommer vara oljigt är det bra att göra inpackningen en kväll när man inte ska göra något särskilt ! Efter några timmar eller morgonen därpå har det sista av oljan sugits upp.

Bild-Annorlundas Femstjarniga, olivolja  Har inte provat själv men funderar på att göra det.
                                                                    Någon annan som har provar detta?


Kommentarer
Postat av: vanessa

titta gärna förbi min blogg:)

2009-01-27 @ 12:05:18
URL: http://vanessabrown.blogg.se/
Postat av: zarah

har hört att om man använder balsam och fö mycket återfuktande medel tar det bort hårets natrliga oljor och fetter, så man ska inte använda för mycket sånt heller.

2009-01-27 @ 12:06:17
URL: http://muppmulle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0