Semlor

Göra egna semlor :

Tar ca 45 min och det blir ca 16 - 20 bullar beroende på hur stora du gör dem.

Semlor

Detta behöver du :

Bullarna
75 gram  smör
2,5 dl  mjölk
25 gram  jäst
1,5 krm  salt
0,5 dl  socker
7,5 dl  vetemjöl
1 tsk  kardemumma, malen
1 dl  ägg till pensling


Fyllning
300 gram  mandelmassa
1 dl  mjölk
3 dl  vispgrädde
  florsocker




1. Smält smöret i en kastrull, häll i 2.5 dl mjölk och värm till 
     fingervarmt (37 grader).

2. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet.

3. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker, kardemumma och det
     mesta av mjölet (spar lite till utbakningen). Arbeta ihop en smidig och
     blank deg som släpper från kanterna. Lägg degen jäsa under duk i
     ca 40 minuter.

4. Ta upp degen på ett bakbord. Baka ut 1 bulle per person genom att
     rulla degen mot bakbordet i din kupade hand.

5. Lägg bullarna på en bakplåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa
     ytterligare ca 30 minuter, till i det närmaste dubbel storlek. Sätt ugnen på 225 grader.

6. Pensla bullarna med ägget och grädda dem ca 10 minuter mitt i ugnen.
     Låt dem svalna på galler under duk.

7. Skär av ett lock på varje bulle. Ta ur en del av inkråmet och lägg det i en skål. 
    Smula ner mandelmassa, blanda och späd med 1 dl mjölk till en ganska lös smet.

8. Fördela fyllningen i bullarna. Vispa grädden och lägg en rejäl klick i varje bulle.
     Lägg på locket, sikta lite florsocker över semlorna.

Lycka till !

Mums me like !

Receptet hittade jag på Tastelin.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0